Organmassage

Organ massage / visceral massage:  

Organmassage eller visceral massage som det også hedder stammer fra osteopathien og har til formål at styrke og øge det enkelte organs funktion og trivsel.
 

Dette gøres ved at optimere organets mobilitet og dets motilitet. I fostertilstanden dannes ikke kun alle vores organer, men hvert organ har også sin egen unikke bevægelse og denne bevægelse grundlægges her.

Børn som kaldes ”tumle fumlere” har f.eks. megen glæde af få bevæget og strakt deres bindevæv omkring deres organer, det styrker deres bevægemønster og motorik.
 

Kæbespændinger, følelsen af en klump i halsen, som ikke går væk når man synker. 

Lungeproblemer som astma, Koll og alle andre former for luftvejsbesvær kan bedres markant ved at styrke lungernes ophæng og motilitet. 

Også hjertets ophæng bliver løsner og tonet så det kan fungere med større lettelse og frihed.

Ved fordøjelsesproblemer som f eks. for megen mavesyre/ sure opstød, mavesmerter, galdesten eller luft i maven, forstoppelse, irritabel tyktarm og alle andre former for ubalancer i tarmen, selv hæmorider.

En nyre kan flytte sig fra sin optimale plads og på denne måde skabe spænding og ubehag i bughulen og/eller ryggen. Ved at hjælpe den på plads opløses spændingerne og ubehaget mindskes og nyren genopretter sin optimale funktion.

Blæreproblemer, samt problemer i og omkring livmoren/ prostata ændres og fertiliteten øges i en krop i større balance – både hos mænd og kvinder.


En fuld organmassage starter med spiserør og lunger og slutter med livmor/prostata og endetarm. Dette kan selvfølgelig ikke nås på en enkelt behandling men kan gøres på mellem 3-5 behandlinger – det er som en indre hovedrengøring godt at gøre mindst en gang om året! 

 

preload spinner

Organmassage eller visceral terapi udspringer fra osteopathien og har til formål at styrke og øge det enkelte organs funktion og trivsel.

Den nyeste forskning viser, at der er en sammenhæng mellem tarmens mobilitet/motilitet og flere af de sygdomme vi tidligere troede stammede fra hjernen, så som Parkinsonisme ” rystesyge”, migræne, demens og flere andre.
Mange af de stoffer som dannes i hjernen dannes også i tyndtarmen, som også kaldes vores 2. hjerne. Så udtryk som” min mave siger mig” eller ”min mavefornemmelse” er ikke kun vores intuition, men har også rod i kroppens fysiologi. Derfor er en velfungerende tarm vigtig for vores gennemgående velbefindende.